#

Meld je aan voor de KasCo of de SoCo

04 Okt 2016

Op 24 oktober vindt er een mini-AAV plaats omdat we dringend op zoek zijn nieuwe kascontrolecommissieleden (KasCo-leden). Als lid van de KasCo zul je nauw samenwerken met de penningmeester van onze afdeling. Je taak zal voornamelijk bestaan uit het controleren en bijstaan van de penningmeester, dit door middel van het controleren van bonnen en declaraties. Je zal echter ook verantwoordelijk zijn voor het -gevraagd en ongevraagd- adviseren van de penningmeester over het opstellen van de jaarlijkse begroting in het najaar en de jaarrekening in januari.

In principe stel je jezelf beschikbaar voor een jaar, waarin je eens in het kwartaal samenkomt met de penningmeester om de financiën te bespreken en te controleren. Kennis van financiën is niet noodzakelijk, een kritische blik en de motivatie om eens in de zoveel tijd samen te komen wel.

 

Daarnaast kun je je nog kandideren als lid voor de SoCo. Als lid van de SoCo zal je verantwoordelijk zijn voor het adviseren van de AAV over alle kandidaten voor functies van het afdelingsbestuur. Zo zullen kandidaten voor  de AAV in gesprek gaan met de SoCo, zodat de commissie een goed beeld kan krijgen om een oordeel te geven over de geschiktheid van de kandidaat. Ook bij het aanstellen van een ad-interim functie, zal de SoCo benaderd worden om het bestuur te adviseren.

Ook voor de SoCo stel je jezelf in principe voor minstens een jaar beschikbaar. Voorafgaand aan de AAV's zal de SoCo in gesprek gaan met de kandidaten. We zijn op zoek iemand met een objectieve blik, de benodigde mensenkennis en een goed beeld van de verschillende functies binnen het bestuur.

  

Heb je interesse in de functie als lid van de KasCo of de SoCo? Stuur dan een korte motivatie op voor 18 oktober naar arnhemnijmegen@jongedemocraten.nl. Kandideren is nog mogelijk tot aanvang van de AAV, maar na de deadline van 18 oktober kan je echter niet meer opgenomen worden in het AAV-boekje. 

 

Heb je nog vragen over de taken van de KasCo en de SoCo, de sollicitatieprocedure of de JD? Stel die dan vooral! Al je vragen kun je stellen tijdens de activiteiten of via een mail aan: arnhemnijmegen@jongedemocraten.nl

Categorie: Nieuws