#

Solliciteer voor een bestuursfunctie

05 Mei 2016

De Jonge Democraten zoeken voor de afdeling Arnhem-Nijmegen per september 2016 vier nieuwe bestuursleden. Wil je jezelf ontwikkelen binnen een gezellige en goed georganiseerde vereniging? Bezit jij de kwaliteiten die wij zoeken en de motivatie om iets toe te voegen aan onze afdeling? Reageer dan op één van de onderstaande vacatures.

Als bestuurslid vorm je het hart van de afdeling. Jij zorgt er mede voor dat de leden betrokken raken en blijven bij onze wekelijkse activiteiten en dat de organisatie soepel loopt. Om dit mogelijk te maken vergaderen we regelmatig, is er veel digitaal contact en woon je (landelijke) activiteiten, kaderweekeinden en trainingen bij. Je krijgt hiervoor veel ervaring, een groot netwerk en veel gezelligheid en erkenning terug. Als je op onze algemene afdelingsvergadering (AAV) op 15 juni wordt verkozen, word je via een overdracht natuurlijk eerst door je ervaren voorganger ingewerkt zodat je alle in's en out's van het vak krijgt aangeleerd.

 

Voorzitter

Als voorzitter ben je het hoofd van de afdeling en eindverantwoordelijke van het bestuur. Je bent het gezicht van de afdeling, zowel binnen de vereniging als naar buiten toe. Je onderhoudt het contact met de andere JD voorzitters, het Landelijk Bestuur, de andere PJO's (politieke jongeren organisaties) en de D66-afdelingen in de regio. Ook ben je het aanspreekpunt voor de pers.
Samen met de algemeen secretaris stel je de agenda voor de vergaderingen op en je leidt deze. Je coördineert wat er in de afdeling en het bestuur speelt. Het is belangrijk dat je representatief bent, sociaal vaardig, goed kunt organiseren, enthousiasmeren en delegeren. Het functioneren van het bestuur hangt dus in belangrijke mate van jou af.

Tijdsindicatie: 18 uur per week

 

Secretaris Politiek

Als secretaris politiek ben je verantwoordelijk voor de politiekinhoudelijke lijn binnen de afdeling. Je organiseert activiteiten (excursies, debatten, thema-avonden) waarmee je politieke onderwerpen op de agenda zet waarbij jij de discussie begeleidt. Je verdiept je in de actualiteit en de politieke programma's van de JD en D66, en gaat hiermee aan de slag. Je bent de voorzitter van het politiek team en schrijft samen met het team artikelen voor bijvoorbeeld de DEMO of de lokale media. Maar je kan ook een hoofdstuk toevoegen aan ons Regionaal Politiek Programma (RPP) of amendementen en moties schrijven voor de AAV’s en de landelijke congressen. Uiteindelijk creëer jij samen met het politiek team en de afdelingsvoorzitter het politiek profiel van de afdeling.
Heb jij affiniteit met politiek en lijkt het je leuk om onze afdeling politiek te profileren? Solliciteer dan voor deze functie.

Tijdsindicatie: 12 uur per week

 

Secretaris Promotie

Ben jij creatief, gedreven en voorzien van organisatietalent? Dan kan jij ons helpen onze afdeling en vereniging op de kaart te zetten als secretaris promotie. Ledenwerven is één van je kerntaken, maar ook het activeren van huidige leden en ze betrekken bij onze activiteiten is een prioriteit. Hoe geef je de campagne tijdens de introductieweken (het zomeroffensief) vorm? Hoe help je D66 in haar acties en welke samenwerkingspartners zijn voor ons waardevol? Hoe bereiken we de pers en kunnen we dit doen met ludieke acties?
Jij zorgt ervoor dat hierop niet alleen antwoorden, maar ook acties volgen. Samen met het promotieteam zorg je ervoor dat het mooie werk van onze afdeling niet onopgemerkt blijft. Daarnaast draag je zorg voor al onze posters, banners, shirts en goody’s, communiceer je met het landelijk bestuur (LB) over promotiebudgetten en -materialen en denk je na over onze online strategie. Kortom: wij zoeken een assertief en enthousiast persoon die van aanpakken weet!

Tijdsindicatie: 12 uur per week

 

Secretaris Organisatie

Als secretaris organisatie ben je primair verantwoordelijk voor de organisatie van de afdelingsactiviteiten. Dit uiteraard in overleg met de rest van het bestuur qua de inhoud en vorm van de activiteiten. Hiernaast organiseer je ook allerlei incidentele projecten zoals de twinning (uitwisselingsproject met een zusterorganisatie in het buitenland), de activiteiten met andere PJO’s (in samenwerking met de voorzitter) en/of trainingen en masterclasses voor de leden. Maar denk ook aan het landelijk JD congres of een symposium.
In deze functie krijg je de mogelijkheid om mee te kijken in verschillende richtingen van de JD; je werkt intensief samen met zowel de Secretaris Promotie als de Secretaris Politiek. Hierdoor kun je je breed ontwikkelen.
Houd jij van afwisseling, heb je verantwoordelijkheidsgevoel en heb je organisatorisch talent? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Tijdsindicatie: 12 uur per week

 

De verschillende tijdsindicaties liggen niet vast. In sommige weken ben je meer tijd kwijt, omdat je bijvoorbeeld naar een landelijk kaderweekend moet. Het is een weekgemiddelde voor je hele bestuursperiode.
Heb je interesse in een van de bovenstaande functies? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief voor 7 juni naar het bestuur via arnhemnijmegen@jd.nl én naar de sollicitatiesommissie (SoCo) via soco.arnhemnijmegen@jd.nl De SoCo van JD Arnhem-Nijmegen zal dan contact met je opnemen voor een vrijblijvend sollicitatiegesprek.

Heb je nog vragen over de verschillende vacatures, het bestuur(swerk), de sollicitatieprocedure of de JD zelf? Stel die dan vooral! Al je vragen kun je stellen tijdens de activiteiten of je kan via de gegeven emailadressen contact opnemen met het bestuur of de SoCo. Je kunt ook altijd een vrijblijvend (telefonisch) gesprek met de SoCo aanvragen om te inventariseren welke bestuursfunctie het beste bij jou zou passen.

Categorie: Nieuws