Mini-AAV: september 2017

Geachte Leden van de Jonge Democraten Afdeling Arnhem-Nijmegen,

De Jonge Democraten zoeken voor de afdeling Arnhem-Nijmegen twee nieuwe bestuursleden. Wil je jezelf ontwikkelen binnen een gezellige en goed georganiseerde vereniging? Bezit jij de kwaliteiten die wij zoeken en de motivatie om iets toe te voegen aan onze afdeling? Reageer dan op één van de onderstaande vacatures.

Als bestuurslid vorm je het hart van de afdeling. Jij zorgt er mede voor dat de leden betrokken raken en blijven bij onze wekelijkse activiteiten en dat de organisatie soepel loopt. Om dit mogelijk te maken vergaderen we regelmatig, is er veel digitaal contact en woon je (landelijke) activiteiten, kaderweekeinden en trainingen bij. Je krijgt hiervoor veel ervaring, een groot netwerk en veel gezelligheid en erkenning terug. Als je op onze algemene afdelingsvergadering (AAV) op 4 september wordt verkozen, word je via een overdracht natuurlijk eerst door je ervaren voorganger ingewerkt zodat je alle in's en out's van het vak krijgt aangeleerd.


Voorzitter

Als voorzitter ben je het hoofd van de afdeling en eindverantwoordelijke van het bestuur. Je bent het gezicht van de afdeling, zowel binnen de vereniging als naar buiten toe. Je onderhoudt het contact met de andere JD voorzitters, het Landelijk Bestuur, de andere PJO's (politieke jongeren organisaties) en de D66-afdelingen in de regio. Ook ben je het aanspreekpunt voor de pers.
Samen met de algemeen secretaris stel je de agenda voor de vergaderingen op en je leidt deze. Je coördineert wat er in de afdeling en het bestuur speelt. Het is belangrijk dat je representatief bent, sociaal vaardig, goed kunt organiseren, enthousiasmeren en delegeren. Het functioneren van het bestuur hangt dus in belangrijke mate van jou af.

Tijdsindicatie: 18 uur per week


Algemeen Secretaris

Als Algemeen Secretaris vorm je de spreekwoordelijke spin in het afdelingsweb. Je bent administratief, communicatief en secretarieel bezig en werkt daarbij veel samen met je collega-bestuursleden. Je bent de rechterhand van de voorzitter en ondersteunt hem of haar waar dat nodig is.
Qua taken ben je primair verantwoordelijk voor de administratie van de afdeling. Dit houdt in dat de AS zich bezig houdt met de ledenadministratie, het afdelingsarchief (de Wolk) en de communicatie naar en met de leden. Je bereidt de bestuursvergaderingen voor met een agenda en legt verslag in notulen. Daarnaast draag je zorg voor het onderhouden en actualiseren van de website en Facebook. Tot slot is er het tweemaal per maand versturen van de nieuwsbrief en het daarvoor schrijven en corrigeren van wervende teksten.
De AS is kortom een afwisselende functie waar je veel van jezelf in kwijt kunt. Ben je verantwoordelijk, gestructureerd, communicatief vaardig en enigszins technisch onderlegd? Reageer dan snel op deze mooie positie!

Tijdsindicatie: 15 uur per week


KasCo en SoCo

Naast de twee bestuursfuncties kun je ook nog solliciteren voor de KasCo of de SoCo. 

Als lid van de KasCo zul je nauw samenwerken met de penningmeester van onze afdeling. Je taak zal voornamelijk bestaan uit het controleren en bijstaan van de penningmeester, dit door middel van het controleren van bonnen en declaraties. Je zal echter ook verantwoordelijk zijn voor het -gevraagd en ongevraagd- adviseren van de penningmeester over het opstellen van de jaarlijkse begroting in het najaar en de jaarrekening in januari.

In principe stel je jezelf beschikbaar voor een jaar, waarin je eens in het kwartaal samenkomt met de penningmeester om de financiën te bespreken en te controleren. Kennis van financiën is niet noodzakelijk, een kritische blik en de motivatie om eens in de zoveel tijd samen te komen wel.

Daarnaast kun je je nog kandideren als lid voor de SoCo. Als lid van de SoCo zal je verantwoordelijk zijn voor het adviseren van de AAV over alle kandidaten voor functies van het afdelingsbestuur. Zo zullen kandidaten voor  de AAV in gesprek gaan met de SoCo, zodat de commissie een goed beeld kan krijgen om een oordeel te geven over de geschiktheid van de kandidaat. Ook bij het aanstellen van een ad-interim functie, zal de SoCo benaderd worden om het bestuur te adviseren.

Ook voor de SoCo stel je jezelf in principe voor minstens een jaar beschikbaar. Voorafgaand aan de AAV's zal de SoCo in gesprek gaan met de kandidaten. We zijn op zoek iemand met een objectieve blik, de benodigde mensenkennis en een goed beeld van de verschillende functies binnen het bestuur.


De verschillende tijdsindicaties liggen niet vast. In sommige weken ben je meer tijd kwijt, omdat je bijvoorbeeld naar een landelijk kaderweekend moet. Het is een weekgemiddelde voor je hele bestuursperiode.

Heb je interesse in een van de bovenstaande functies? Stuur dan jouw CV, motivatiebrief en het formulier kandidaatstelling uiterlijk zondag 27 augustus om 23:59 uur naar het bestuur via arnhemnijmegen@jd.nl én naar de sollicitatiesommissie (SoCo) via soco.arnhemnijmegen@jd.nl De SoCo van JD Arnhem-Nijmegen zal dan contact met je opnemen voor een vrijblijvend sollicitatiegesprek.

Tot de aanvang van de AAV is het mogelijk om je te kandideren, maar ná 27 augustus zal de SoCo je sollicitatie niet meer in behandeling nemen.


Alle stemgerechtigde leden kunnen daarnaast voor de aankomende Mini-AAV op maandag 4 september om 20:00 uur in De 4 Heeren te Nijmegen middels onderstaande knop een motie, organimo of AR-wijziging indienen tot en met vrijdag 1 september 23:59 uur. Al hetgeen het bestuur op enige wijze daarna ontvangt, zal helaas niet in behandeling kunnen worden genomen.

Op deze pagina kun je onder andere meer informatie vinden over het huidige AR (Afdelingsreglement), het huidige RPP alsmede een voorbeelmotie.


Heb je nog vragen over de verschillende vacatures, het bestuur(swerk), de sollicitatieprocedure, het indienen van moties, organimo's, AR-wijzigingen of de JD zelf? Stel die dan vooral! Al je vragen kun je stellen tijdens de activiteiten of je kan via de gegeven emailadressen contact opnemen met het bestuur of de SoCo. Je kunt ook altijd een vrijblijvend (telefonisch) gesprek met de SoCo aanvragen om te inventariseren welke bestuursfunctie het beste bij jou zou passen.

Met vrijzinnige groet, namens het bestuur,

Auke van Wersch
Algemeen Secretaris afdeling Arnhem-Nijmegen

Nieuws

Verkiezingen, verslag activiteit 20 maart j.l. en de debattraining maandag 27 maart

Met opnieuw een winst, na 9 maal op rij, voor D66 in de verkiezingen ziet het ernaar uit dat D66 in het kabinet terecht komt. Maar met wie? VVD, CDA, D66 en GL of VVD, CDA, D66 en CU liggen volgens...

Lees meer...

vrijdag 22 september 17:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
maandag 25 september 19:45
Springen met Progressievelingen - Arnhem-Nijmegen
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
maandag 02 oktober 19:45
Het Nijmeegse Progressieve Debat - Arnhem-Nijmegen
vrijdag 06 oktober 19:00
Kaderweekend - Landelijk
vrijdag 13 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk
vrijdag 03 november 19:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 10 november 18:00
Introweekend - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten