#

Opinie & Verslagen

Wij geloven in de eigen kracht van mensen en gemeenten. D66-raadsleden, jullie ook?

04 Dec 2019

Een tegenprestatie eisen van mensen in de bijstand is niet de goede weg, aldus Jelrik Westra namens zes afdelingen van de Jonge Democraten.

Lees verder

Nijmeegse studenten delen dropsleutels uit voor stadhuis: actie tegen stop verkamering NIJMEGEN

02 Dec 2019

NIJMEGEN - Verschillende studentenorganisaties voeren woensdagavond om half zeven actie tegen de mogelijke stop op het verkameren van studentenpanden in Nijmegen. Dat doen zij door voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering in het Nijmeegse stadhuis dropsleutels uit te delen.

Lees verder

Subsidie voor lokale politieke partijen

30 Okt 2019

NIJMEGEN – De Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen willen dat lokale politieke partijen subsidie krijgen. Zij wijzen er op dat de landelijk georganiseerde politieke partijen al langer subsidie ontvangen van de overheid. De Jonge Democraten hebben hun voorstel maandag onder meer naar de D66-fractie in Nijmeegse gemeenteraad gestuurd.

Lees verder

Bescherm mens en milieu: legaliseer xtc!

15 Feb 2019

De Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen roepen op tot het legaliseren van xtc. In het centrum van Nijmegen zullen de D66-jongeren daarom nep-xtc-pillen (snoep) uitdelen om aandacht te vragen hiervoor. 
Léonie Janssen, de voorzitter van de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen, vindt dat de discussie nu gevoerd moet worden. ''Door xtc te legaliseren neem je de productie ervan uit de handen van criminelen, verklein je de kans op levensgevaarlijke toevoegingen en kun je mensen beter voorlichten over de risico’s. Zo sla je twee vliegen in één klap: je pakt de drugscriminaliteit aan en maakt het gebruik van de drug veiliger.''

Lees verder

Meer middelen voor het hoger onderwijs? Kom maar op met de leenstelselmiljoenen!

21 Jan 2019

Afgelopen week trokken Nederlandse universiteiten weer aan de bel. Het aantal studenten in Nederland blijft maar doorgroeien, maar de middelen groeien niet genoeg mee. De begroting van het hoger onderwijs staat dus weer volop onder discussie. Tegelijkertijd roepen studentorganisaties als LSVb of ‘Changing Perspective’ aan de Radboud Universiteit op tot herinvoering van de basisbeurs. ‘’Juist als we naar het hele verhaal kijken komen wij tot de conclusie dat een goed ingericht sociaal leenstelsel een oplossing kan bieden voor het tekort aan middelen’’, pleit Thomas Vissers van de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen.

Lees verder