#

Over Ons

Over Ons

De JD is met ruim 6.000 leden een van de grootste politieke jongerenorganisaties van Nederland. De afdeling Arnhem-Nijmegen telt ongeveer 450 leden. De Jonge Democraten zijn een progressief-liberale politieke jongerenorganisatie. Dat betekent dat ze zich inzetten voor een maatschappij waarin iedereen vrij is om zich te ontplooien volgens hun eigen ideaalbeeld. De Jonge Democraten zetten zich vooral in voor de volledige deelname van jongeren aan de maatschappij en op de thema's duurzaamheid, onderwijs, Europese samenwerking en integratie. De Jonge Democraten zijn volledig onafhankelijk, maar gelieerd aan D66.

Op deze pagina vind je informatie over de organisatie van de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen. Het hoogste orgaan van onze afdeling is de Algemene Afdelingsvergadering (AAV), waarin alle leden van de afdeling vertegenwoordigd zijn. Dit orgaan verkiest het afdelingsbestuur en neemt besluiten over de politieke visie, de afdelingsfinanciën en het afdelingsreglement. Het afdelingsbestuur dient minstens twee keer per jaar de Algemene Afdelingsvergadering bijeen te roepen en tijdens dit evenement verantwoording af te leggen voor gemaakte keuzes over de voorbij gegane periode.

Naast het afdelingsbestuur kent Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen ook een aantal specifieke commissies waar je als lid actief in kunt zijn. Een voorbeeld hiervan is het politiek team dat zich bezig houdt met het opstellen van een politieke visie op de regio Arnhem-Nijmegen. Wil je ook actief worden of heb je gewoon vragen over onze organisatie, dan kan je contact met ons opnemen.


Ben je nog geen lid?

Jezelf inschrijven bij onze vereniging kan met dit formulier.