#

Het Bestuur

Het Bestuur

Als bestuur van de JD Arnhem-Nijmegen zij wij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en organisatie van onze afdeling.
Heb je een vraag? Aarzel niet en neem gerust contact op, met ons individueel of via het hele bestuur! We staan je graag te woord.

De verdeling van verantwoordelijkheden is als volgt:

  • Voorzitter: Perswoordvoerder, politieke lijn, vertrouwenspersoon en interne bestuurszaken.
  • Secretaris: Communicatie, reglementaire procedures, ICT, (leden)administratie en privacy.
  • Penningmeester: Financiën en inventaris.
  • Bestuurslid Organisatie: Evenementen, locaties en agendabeheer.
  • Bestuurslid Promotie: Campagneleider, sociale media en promotieacties.
  • Bestuurslid Scholing: Scholenproject, ledenvorming en internationaal.
Person portrait

Léonie Janssen

Voorzitter

Mijn naam is Léonie Janssen, Voorzitter van de Jonge Democraten afdeling Arnhem Nijmegen. Een jaar geleden ben ik lid geworden van deze prachtige afdeling en ik voelde me direct thuis. De combinatie tussen gezelligheid en politieke inhoud is wat mij erg aan de JD aansprak. Ik ben dan ook vereerd om voorzitter dan deze leuke groep mensen te zijn! Mijn taken zijn erg divers, eigenlijk zorg ik ervoor dat de afdeling op rolletjes blijft lopen. Ik vind het vooral belangrijk dat de afdeling een fijne plek is, waar iedereen zich welkom voelt. 

Person portrait

Bas Smit

Secretaris

In een ver, ver verleden, tijdens de onderbouw van de middelbare, is Bas bij D66 beland, om toen via een omweg in Leiden terecht te komen in het altijd zonnige Nijmegen. Waar hij voor het eerst doorkreeg dat de JD stiekem nog veel leuker is! Als Secretaris is hij de spin in het web van de afdeling. Hij regelt de website en administratie, organiseert de ledenvergaderingen en houdt iedereen aan de regels. Dat klinkt misschien saai, maar doordat je je eigen draai eraan kunt geven mag je het zo leuk maken als je zelf wilt.

Person portrait

Barbara Christ

Penningmeester

Voor lange tijd vond Barbara politiek een activiteit voor oude witte mannen, waardoor ze haar tijd liever aan iets anders gaf. Nu ze wat ouder is vindt ze dat narratief wat te gemakkelijk. Toen ze zich een tijdje terug echt ging oriënteren in het politieke landschap, vond ze uiteindelijk de Jonge Democraten, die zij het beste bij haar ideeën vond aansluiten. Binnen het bestuur vertegenwoordigt Barbara de functie van Penningmeester, zij bewaakt de kas en houdt de boekhouding bij als primaire taak, maar verder heeft ze veel vrijheid in hoe ze haar functie verder invult. Tussen de cijfers voelt Barbara zich op haar gemak en binnen het bestuur ziet eindelijk haar kans om haar politieke stem te ontwikkelen. 

Person portrait

Manon Harte

Bestuurslid Organisatie

Als vrienden en familie Manon zouden moeten beschrijven zou het woord ‘chaotisch’ zeker voorkomen. Ja, deze chaoot vertegenwoordigt de functie Bestuurslid Organisatie binnen onze afdeling. Als Organisatie heb je de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de leukste maandagavond activiteiten. Naast plannen is contact leggen met verschillende partijen zoals interessante sprekers ook een groot onderdeel van de functie. En dit is precies wat deze job zo leuk maakt.

Person portrait

Julian Wouters

Bestuurslid Promotie

Sinds de middelbare school ben ik al erg geïnteresseerd in de politiek. Na een lange tijd op zoek te zijn geweest naar een plek waar ik mezelf thuis zou voelen, ben ik terecht gekomen bij de Jonge Democraten. Op mijn opleiding Tourism Management leer ik veel over marketing waardoor Bestuurslid Promotie een 'perfect fit' voor mij is. Als bestuurslid promotie ben je verantwoordelijk voor het social media beheer en voor het bedenken en uitvoeren van ludieke acties of campagne activiteiten. Deze functie is erg leuk omdat je bezig bent het bedenken van ludieke acties, nieuwe manieren vinden om mensen te bereiken en door het communiceren met mensen.

Person portrait

Desiree Klomp

Bestuurslid Scholing

Al vanaf jongs af aan wil Desiree lerares worden, mensen dingen uitleggen en kennis vergaren en doorgeven zit haar echt in het bloed. Het is daarom ook niet zo gek dat zij binnen het bestuur de functie van Bestuurslid Scholing op zich neemt. Als Bestuurslid Scholing verzorgt zij de vorming van onze leden in de breedste zin van het woord. Zo organiseert ze trainingen, masterclasses en symposia voor onze leden intern, bezoekt ze met het scholenproject scholen om jongeren enthousiast te maken over de politiek en beheert ze de portefeuille internationaal zodat we ons nog breder kunnen orienteren en ontwikkelen.