#

Het Bestuur

Het Bestuur

Als bestuur van de JD Arnhem-Nijmegen zij wij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en organisatie van onze afdeling. In september is het Bestuur-Janssen III ingesteld en wij zijn altijd bereikbaar voor vragen, dat vinden we super leuk.

Neem vooral contact met ons op, individueel of via het hele bestuur! We staan je graag te woord.

Person portrait

Léonie Janssen

Voorzitter

Mijn naam is Léonie Janssen, Voorzitter van de Jonge Democraten afdeling Arnhem Nijmegen. Twee jaar geleden ben ik lid geworden van deze prachtige afdeling en ik voelde me direct thuis. De combinatie tussen gezelligheid en politieke inhoud is wat mij erg aan de JD aansprak. Ik ben dan ook vereerd om voorzitter dan deze leuke groep mensen te zijn! Mijn taken zijn erg divers, eigenlijk zorg ik ervoor dat de afdeling op rolletjes blijft lopen. Ik vind het vooral belangrijk dat de afdeling een fijne plek is, waar iedereen zich welkom voelt. Ik hoop dit jaar weer veel nieuwe leden bij onze mooie afdeling te komen verwelkomen en heb ontzettend veel zin mij hiervoor te gaan inzetten.

Person portrait

Sophie den Ouden

Secretaris

Eind 2018, gedurende mijn tussenjaar, werd ik lid van de JD. Ik kwam ‘per ongeluk’ op de website terecht tijdens mijn zoektocht naar een leuke vereniging waar ik mijn leven in Nijmegen iets mee zou kunnen opleuken. De JD sloot meteen helemaal aan bij mijn interesse in de politiek, maar ook bij mijn behoefte aan wat meer gezelligheid! Ik zat meteen zo op mijn plek, dat ik besloot te solliciteren voor een bestuursfunctie. Ik ben nu de Algemeen Secretaris van onze afdeling, wat betekent dat ik de website en alle administratie regel en de algemene ledenvergaderingen organiseer. Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen zich fijn voelt bij de JD en we hopelijk steeds meer nieuwe leden mogen verwelkomen.

Person portrait

Barbara Christ

Penningmeester

Voor lange tijd vond Barbara politiek een activiteit voor oude witte mannen, waardoor ze haar tijd liever aan iets anders gaf. Nu ze wat ouder is vindt ze dat narratief wat te gemakkelijk. Toen ze zich een tijdje terug echt ging oriënteren in het politieke landschap, vond ze uiteindelijk de Jonge Democraten, die zij het beste bij haar ideeën vond aansluiten. Binnen het bestuur vertegenwoordigt Barbara de functie van Penningmeester, zij bewaakt de kas en houdt de boekhouding bij als primaire taak, maar verder heeft ze veel vrijheid in hoe ze haar functie verder invult. Tussen de cijfers voelt Barbara zich op haar gemak en binnen het bestuur ziet haar kans om haar stem te ontwikkelen. 

Person portrait

Ferry Wolterinck

Bestuurslid Organisatie

Een plek om nieuwe mensen te ontmoeten, een plek waar je jezelf kan ontwikkelen en een plek waar inhoud en gezelligheid samenkomen, dat is wat de JD voor mij is. Vanaf september mag ik de rol van bestuurslid organisatie vervullen. In het dagelijks leven studeer ik social work en ben ik nu met een minor bezig om te kijken of het docentschap mij trekt. Binnen het bestuur is het mijn taak om iedere maandagavond een inhoudelijke activiteit neer te zetten. Verder houd ik mij bezig met talentontwikkeling binnen de afdeling. Dit jaar wil ik mij focussen op de behoefte van de leden maar ook eigen initiatief stimuleren door leden zelf met ideëen, tips en tricks te laten komen.

Person portrait

Jurgen Verhagen

Bestuurslid Promotie

Mijn naam is Jurgen Verhagen en dit jaar mag ik bestuurslid Promotie zijn. In deze functie hoop ik zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de Jonge Democraten. Nieuwe campagnes en acties bedenken, het werven van nieuwe leden en het onderhouden van de social media zijn mijn belangrijkste taken. Naast mijn bestuursfunctie ben ik bezig met het afronden van mijn bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en werk ik als interim-professional Wonen bij woningcorporaties. In mijn vrije tijd ben ik geregeld met een biertje in de stad te vinden. Ik heb ontzettend veel zin om dit jaar samen met het bestuur aan de slag te gaan!

Person portrait

Joris Schröder

Bestuurslid Politiek

Hallo allemaal. Ik ben Joris, student Engelse Taal en Cultuur en dit jaar bestuurslid Politiek. Ik ben geboren in Gouda maar, zoals degene die mij kennen vast wel kunnen horen, ben ik in Limburg opgegroeid. Ik ben naar Nijmegen verhuisd voor mijn opleiding en ben erg blij dat ik deze stad mijn thuis mag noemen. Ik ben al bijna twee jaar actief bij de JD, eerst als congreslid, daarna in de KasCo en nu in het bestuur. Als bestuurslid politiek ben ik verantwoordelijk voor de politieke output, bijvoorbeeld door een persbericht te sturen of een opiniestuk te schrijven, en de politieke teams waarmee we onder andere acties kunnen opzetten, activiteiten organiseren of als groep een stuk schrijven. Ik hoop dit veel te gaan doen!

Person portrait

Silke van Helden

Bestuurslid Algemeen

Mijn naam is Silke van Helden en ik ben dit jaar het Bestuurslid Algemeen. Ik zal mij met name bezighouden met Politiek en Scholing, twee onderwerpen die mij allebei erg interesseren! Afgelopen zomer heb ik dan ook de bachelor Pedagogische wetenschappen afgerond en ben ik begonnen met de master Bestuur en beleid. Hoewel ik nu in Utrecht studeer, heb ik er bewust voor gekozen om in de allermooiste stad van Nederland te blijven wonen, namelijk in Nijmegen! Daarnaast vind ik het leuk om met vrienden en vriendinnen af te spreken, sport ik drie keer per week en hou ik heel erg van borrelen! Ik kijk ernaar uit om er dit jaar met zijn allen iets heel moois van te maken!