#

Themateams

Themateams

Politiek teams Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen

Naast activiteiten biedt de JD Arnhem-Nijmegen ook verschillende politieke teams aan. In deze teams ga je zelf ook actief aan de slag met politieke inhoudelijke vraagstukken naar keuze, kun je je op verschillende manieren inzetten om ook écht iets voor elkaar te krijgen, is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld diverse gratis trainingen en heb je het nog gezellig ook. Elk team bestaat uit ongeveer 5 à 6 mensen die minimaal één keer per maand bijeenkomen om te vergaderen. Momenteel zijn er op basis van interesse vier verschillende groepen: het APT en drie Themateams. Waar het APT zich richt op politieke onderwerpen en acties die op de korte termijn relevant kunnen zijn binnen onze regio, verdiepen de Themateams zich in één breed politiek thema en werken ze aan onze visie op de langere termijn.

Weet je niet welk team het beste bij je past, wil je een nieuw team oprichten of heb je andere vragen over onze politieke activiteiten? Neem dan contact op met ons Bestuurslid Politiek!

Democratie

De democratie is een groot goed maar staat nooit stil. We moeten ons altijd kritisch blijven stellen tegenover het systeem en zoeken naar nieuwe manieren om onze democratie eventueel te versterken. Of je nou wil kijken naar nieuwe manieren van inspraak in je stad, je zorgen maakt om de tweedeling in de samenleving of de Europese democratie wil hervormen, het kan allemaal in het themateam democratie. Ben jij een echte radicaal-democraat? Voel je dan van harte welkom hier!

Contact

Stuur een mailtje naar democratie.arnhemnijmegen@jd.nl!

Leden

 • Christiaan de Vries (voorzitter)
 • Alexander van den Berg
 • Barbara Christ
 • Michael Tessers
 • Thomas Vissers

Duurzaamheid

Het klimaat verandert met ongekende snelheden. Dit zal desastreuze gevolgen hebben voor mens en natuur. De klok staat op 5 voor 12, het is dus hoog tijd voor actie. Heb jij ideeën voor het ideale pad voor de energietransitie? Wil jij iets doen tegen de luchtvervuiling in je stad? En hoe vergroenen we de landbouw en het transport? Als jouw groene hart sneller gaat kloppen door deze vragen, dan is het themateam duurzaamheid iets voor jou!

Leden

We zijn hard op zoek naar nieuwe leden voor het duurzaamheidsteam. Lijkt dit je interessant, stuur vooral een mail naar politiek.arnhemnijmegen@jd.nl

Studenten

Dit themateam komt op voor studentenbelangen in onze regio. Hoe pakken we het woningtekort onder studenten aan? Hoe moet de bereikbaarheid van de Heijendaal-campus worden verbeterd? Zijn de bezuinigingen op het hoger onderwijs wel verantwoord? Als jij je met deze en andere vraagstukken rondom studenten bezig wil houden, dan is dit het themateam voor jou!

Ons studententeam is op dit moment hard op zoek naar nieuwe leden. Schroom niet een mail te sturen als je interesse hebt.

Contact

Stuur een mailtje naar studenten.arnhemnijmegen@jd.nl!

Leden

 • Thijmen van Hoorn (voorzitter)
 • Joris Schröder

Congresteam

Onze afdeling heeft het bid voor het landelijke Wintercongres gewonnen! Dat betekent dat de hele JD van 31 januari t/m 2 februari zal neerstrijken in ons eigen Arnhem om daar de Algemene Ledenvergadering te houden. Maar voordat het zover is moet er nog van alles gebeuren. Zo moet er een congreslocatie worden gevonden, slaapplekken worden geregeld en catering worden verzorgd. Ook gaan we op zoek naar feestlocaties, sprekers, sessies en andere activiteiten die het een niet te missen weekend moeten maken. Daarnaast stelt het Congresteam een programma, begroting en informatie op om het congres zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Na al die voorbereidingen zullen de teamleden samen met het Landelijk Bestuur de show runnen (en stelen) tijdens het congres zelf!

Leden

 • Thijmen van Hoorn (voorzitter)
 • Léonie Janssen
 • Guus Versteegen
 • Isa Luiten
 • Wouter van den Berg
 • Alexander van den Berg